Startpagina


Garagesale wijk Noordhoek Goes

Ook dit jaar wordt er traditioneel op de derde zaterdag in september in wijk Noordhoek te Goes, de groenste wijk van de gemeente, wederom een garagesale gehouden en wel op zaterdag 21 september van 10.00 uur tot en met 15.00 uur.

De bewoners van Noordhoek zullen vanuit hun garage hun artikelen verkopen, en die 'garage' kan best ruim gezien worden; ook de voortuin, een oprit of een tent voldoen aan de criteria, als het maar wel op eigen terrein staat. In een garagesale kan werkelijk alles te koop worden aangeboden: van speelgoed tot kleding, kunst, boeken, servies, curiosa enz. enz. En vaak tegen mooie prijzen! Voor iedereen is er vast wel iets bij. Dus kom lekker snuffelen. Ook als u niet echt op zoek bent naar iets, is het sowieso een hele gezellige dag om eens een kijkje te komen nemen in deze mooie groene wijk.

Al wandelend door de wijk vindt u dan ook overal deelnemers, die duidelijk te herkennen zijn aan hun affiche voor het raam. De werkgroep is wederom al maanden bezig met de voorbereiding en de werkgroep zit vol ideeen met meerdere activiteiten in de wijk, aldus werkgroep PR man Danny Moens.

Vanwege het grote succes, tijdens de vorige edities, komen er nog steeds meer aanmeldingen binnen dan bij de eerdere edities.

Ook is er elk jaar een goed doel verbonden aan de garagesale waar mensen een vrijwillige bijdrage kunnen geven. Ook dit is mogelijk op het centrale punt op de Garnaetwei. Het goede doel dit jaar is Stichting Figurant van Theo van Theijlingen, bewoner van onze wijk, van wie zijn zus Els in Oeganda een kindertehuis heeft.

Kortom wijk Noordhoek in Goes timmert hard aan de weg om in de toekomst meer activiteiten en mensen in de wijk te krijgen. Aan de sfeer zal het niet liggen want we hebben de deelnemers gevraagd om hun garage, carport, tuin etc. aan te kleden met de Nederlandse vlag, ballonnen en /of slingers. We maken er met z’n allen een gezellige en leuke dag van en we hopen natuurlijk op mooi weer en een groot aantal bezoekers zodat dit voor iedereen een geslaagd en wederom voor herhaling voor het eerste lustrum van het evenement in 2020 wordt.

De deelnemende bewoners kennende gaan die hun beste beentje voorzetten en om die deelnemers te vinden zijn er plattegronden te verkrijgen bij binnenkomst van de wijk via de Noordhoeklaan, de Werflaan en op het centrale punt: De Garnaetwei, besluit werkgroep PR man Danny Moens.


Jubileumfeest Wijkvereniging Noordhoek 20 jaar!

Op zaterdagmiddag 22 juni vieren we dat Wijkvereniging Noordhoek 20 jaar bestaat. Alle Noordhoek bewoners zijn van harte welkom. Het bestuur heeft er alles aan gedaan om er een gezellig feest van te maken. Er is voor elk wat wils. Bijvoorbeeld een fietsversierwedstrijd, een volledig verzorgde BBQ en band-optreden in de avond!

Meer informatie en het hele programma over het jubileumfeest vind u hier

Informatie en programma.


Voor de BBQ is het verplicht u aan te melden/op te geven zodat de cateraar weet hoeveel er bereid moet worden. Aanmelden kan middels het volgende webformulier

Aanmelden BBQ.


4e GarageSale Wijk Noordhoek
Bron: Danny Moens april 2019
b Beste medewijkbewoners, het zal u ongetwijfeld weer niet geheel zonder aandacht voorbij zijn gegaan vorig jaar, de derde garagesale die is gehouden in onze wijk.

Dat is wederom een buitengewoon groot succes geworden met een kleine 78!! deelnemers. Ook het aantal bezoekers en belangstellenden op het centrale punt in de Garnaetwei werd weer drukker bezocht.
De weergoden waren ons beter gezind dan het jaar ervoor en dus waarschijnlijk meer belangstelling en hopelijk meer verkoop en gezelligheid. Desalniettemin heeft de werkgroep niet lang geëvalueerd en moeten nadenken of we in 2019 weer een garagesale gaan organiseren. Kortom voor dit jaar staat er weer een garagesale gepland en wel op ZATERDAG 21 SEPTEMBER 2019 van 10.00 uur tot en met 15.00 uur.

U kunt uw deelname, nu alvast, kenbaar maken, tot en met vrijdag 13 september 2019. Deze dag sluit de inschrijving daar we anders niet meer in de gelegenheid zijn een goede plattegrond te maken met alle adressen erop.

Bekijk voor aanmelden/deelname de volledige flyer.


Nieuwjaarsreceptie 2019!

Evenals voorgaande jaren organiseert het bestuur weer een samenkomst om elkaar een gezond en gelukkig nieuwjaar te wensen.

U bent van harte welkom bij

De Vierlinden op vrijdag 25 januari

van 17.00 tot 20.00 uurUitslag LETTERSPEL met CODE-ZIN!!
Bron: Danny Moens september 2018
b Tijdens de derde garagesale die werd georganiseerd is er als extra activiteit wederom een letterspel voor de kinderen gehouden. Kinderen konden letters zoeken die bij verschillende deelnemers waren verstopt.
Als deze letters in de goede volgorde werden gezet, leverde dat een code-zin op.
Onder diegene die de zin goed geraden hadden zijn leuke prijsjes verloot.

Het goede antwoord was: Zuma 1 van de 10

Deze zin heeft alles te maken met onze kunstwerken die in de wijk staan, één van de tien schapen heeft de naam Zuma gekregen.
De namen van de schapen zijn aangedragen door kinderen uit de wijk.
Onder de vele goede inzendingen zijn er drie uitgeloot die een prijs hebben verdiend.
Dit zijn de volgende personen:

Davy (12 jaar) uit de Hornikswei
Tijn (7 jaar) uit de Middelmeet
Jade (10 jaar) uit de Langemeet

Allemaal gefeliciteerd en we hopen dat jullie volgend jaar weer meedoen aan de extra activiteit tijdens de garagesaledag in wijk Noordhoek!

Klik voor meer informatie


3e GarageSale was wederom zeer succesvol!
Bron: Danny Moens september 2018
b In onze wijk, de groenste wijk van de gemeente Goes, heeft dit jaar wederom, op zaterdag 15 september, voor de derde keer een garagesale plaatsgevonden.

Dit jaar waren 71 huishoudens die zich vooraf hadden aangemeld en daardoor is het evenement wederom een grandioos succes geworden mede dankzij het weer dat een stuk aangenamer was dan vorig jaar. Op de Garnaetwei was het centrale punt waar ook koffie met iets lekkers, door bewoners van Noordhoek gebakken, te verkrijgen was en waar de kinderen uit de wijk en omstreken een gezellig vertoeven hadden. Al vele nieuwe ideeën werden uitgewisseld en er werd wederom al gepraat over de volgende garagesale. “De werkgroep zit vol ideeën en we gaan proberen of we het op deze manier blijven doen of dat we nieuwe ideeën hebben om het volgend jaar iets meer uit te breiden met meerdere activiteiten in de wijk of activiteiten die gekoppeld kunnen zijn aan de garagesale”, had werkgroep PR man Danny Moens vorig jaar al laten doorschemeren.

Uw mening en eventuele verdere ideeën zouden we graag met u, als deelnemer of als wijkbewoner, willen delen en hoe uw ervaring was op deze 3de garagesale in wijk Noordhoek te Goes, als deelnemer, bezoeker of gewoon om ook nieuwe ideeën of activiteiten aan te dragen. Misschien wilt u zelfs wel plaatsnemen in de werkgroep om deze dag mee te helpen te organiseren. Wij kijken met belangstelling uit naar diegene die de werkgroep wilt komen versterken!!

Klik voor de volledige flyer.


Naamplaatjes voor de schapen
Bron: Danny Moens december 2017
b In samenwerking weer met het Calvijn College zijn de schapen voorzien van nieuwe metalen naamplaatjes die vlak achter hun kopje zijn bevestigd. Op de foto’s kun je de nieuwe naamplaatjes zien die op de schapen zijn geplaatst. Iedereen kan nu nog meer genieten van de schapen

Klik hier voor het hele item en de foto's


Het nieuwe Wijkblad is uit!
Bron: Joop van Dienst december 2017
bHet wijkblad van de wijkvereninging is de afgelopen week weer op elk adres in de wijk bezorgd.
Ook deze keer staat het wijkblad weer vol met belangrijke en interessante berichten over onze wijk.
Hieronder vindt u de link naar de on-line versie van het wijkblad.
Wijkblad Jaargang 19, no.2, December 2018 a

Wilt u de voorgaande wijkbladen nog eens doorkijken klik dan hier.


Burendag op zaterdag 23 september 2017 in wijk Noordhoek.
Bron: Danny Moens oktober 2017
b Op zaterdag 23 september heeft de activiteitencommissie die bestaat uit enkele enthousiastelingen uit onze mooie wijk, die ook de garagesale organiseren, de moed bij elkaar gezocht om een week na de succesvol verlopen garagesale ook een barbecueactiviteit te organiseren.
Het leek simpel, je maakt een flyer, die breng je naar een kopieer adres, die laat je kopiëren, als ze klaar zijn haal je die daar weer op, je telt ze af per persoon voor die mensen die we de wijkpostbezorgers noemen, je benaderd de “postbezorgers” van de mensen die ook het wijkkrantje rondbrengen en die bezorgen de flyers.
De activiteitencommissie had ervoor gekozen het initiatief geheel bij de wijkbewoners te laten liggen.
Je zorgt zelf voor vlees, salades, brood, sausjes, tafel, stoelen, en een hoop gezelligheid.
De barbecues en kolen waren fantastisch verzorgt door de wijkcateraar, Hannekes cateringservice, waarvoor onze hartelijke dank Hanneke.
Van alle hoeken uit de wijk kwamen wijkbewoners richting de locatie die was gekozen, de Garnaetwei, zowel volwassenen als kinderen, die hun buren en wijkbewoners beter wilden leren.

Klik hier voor het hele item en de foto's


Goes in de 18e eeuw
Bron: Gemeente Goes 1 november 2012
aMaandag 29 oktober is www.goes18e-eeuw.nl de lucht in gegaan, een website over de geschiedenis van Goes in de 18e eeuw. De periode 1697 - 1750 komt nu online beschikbaar. In december volgt de periode 1751 - 1800. Aanvankelijk met de bedoeling een boek uit te geven, deed voormalig griffier en wethouder Joost Adriaanse jarenlang onderzoek in de collectie van het Gemeentearchief naar het Goes van de 18e eeuw. Onderweg ontstond het idee om geen boek maar een website te maken met een dynamisch document waarin later nog nieuwe feiten en inzichten opgenomen kunnen worden en dat bovendien voor iedere geïnteresseerde eenvoudig en gratis te raadplegen is. Kijk op: www.goes18e-eeuw.nl


Heeft u nieuwsfeiten dit betrekking hebben over de wijk of heeft u een mooie of aparte foto van de wijk? Stuur ze dan naar webredactie@noordhoekgoes.nl


 
ActueelFoto van de maand


stuur uw foto naar: webredactie@noordhoekgoes.nl


Snel naar:


dot Dossier: Oostrand
Dossier: Mannee
Dossier: Goese Schans
Wijkblad

Nieuw:


Wijkschouw
Wijkblad Apr. 2018
Luchtfoto's 1963